Prijs schilderwerken

Prijs

Wat kost een schilder? 

We kunnen hier onmogelijk een sluitend antwoord op geven. De prijs van schilderwerken hangt af van vele factoren. Iedere situatie, ieder huis, woning, appartement of winkel is anders qua opbouw en oppervlakte.

Ook de kwaliteit van de muren of plafond speelt een rol. Gaat het om nieuwbouw of om een bestaande woning?

Als u schilders gaat vergelijken, vraag dan ook altijd naar de keuze voor het verfmateriaal. Werken met minder kwalitatieve & goedkope producten kost u op lange termijn vaak meer.

Met dit in het achterhoofd begrijpt u dat wij graag de moeite en tijd vrijmaken om vrijblijvend bij u langs te komen. Op die manier kunnen we kennis maken en een gepast advies of schilderwerk offerte geven.

Aarzel dus zeker niet om het invulformulier op deze website te gebruiken of neem meteen telefonisch contact op. Vrijblijvend contact/offerte is de snelste manier om uit te zoeken of wij iets voor u kunnen betekenen.

Prijs schilderwerken: binnenschilderwerken

Prijs

De prijs van een schilder voor binnenschilderwerken wordt meestal per uur of per m2 berekend. De kosten van sauswerk, ook wel latex genoemd, moet u ook in uw achterhoofd houden. Deze prijs geldt voor twee lagen schilderen. Als de muren of plafonds voorbehandeld moeten worden (denk aan het aanbrengen van een hechtlaag), kunnen schilderwerk prijzen hoger liggen.

Bij de prijs voor binnenschilderwerken is er ook nog de prijs voor spuitwerk waarbij de verf onder druk op de ondergrond gespoten wordt.

Prijs schilderwerken: buitenschilderwerken

Voor het buitenschilderwerk van uw woning is het gebruikelijk dat een schildersbedrijf rekent met een totaalprijs of in sommige gevallen een uurprijs. De kosten voor schilderwerk buiten worden grofweg per huistype berekend:

 • Appartement
 • Tussenwoning
 • Hoekwoning
 • Vrijstaande woning
 • Winkelruimte
 • Kantoren

In sommige gevallen kunnen er ook extra kosten in rekening gebracht worden, denk hierbij aan materiaal, steigerhuur of brandstof kosten. Zoek daarom een geschikte schilder die uw provincie bediend. Schilderwerken Danny Mattheus bvba werkt in gans Vlaams-Brabant en groot Mechelen.

Prijs schilderwerken: invloed factoren

 • De voorbereiding: als het huidige schilderwerk slecht is en er eerst reparatie moet plaatsvinden, kost dat extra tijd en geld. U kunt kosten besparen door voorbereidende werkzaamheden, zoals schuren en ontvetten, zelf te doen.
 • De omvang van de schilderwerken: opdrachten zoals alleen de kozijnen van een huis schilderen kosten minder dan het volledige huis laten schilderen. Voor een grotere opdracht kunt u vaak wel meer korting krijgen.
 • De bereikbaarheid van onderdelen: moeilijk bereikbare onderdelen verhogen de kosten. Voor het schilderen van een dakkapel moet de schilder bijvoorbeeld eerst een steiger opbouwen. De kosten hiervan worden doorberekend in de offerte.
 • Uw woonplaats: als een schilder ver moet rijden om bij uw huis te komen, moet u rekening houden met extra brandstofkosten.
 • Het schildersbedrijf: prijzen van schildersbedrijven verschillen. Een groot schildersbedrijf kan duurder zijn dan een klein bedrijf, omdat er bijvoorbeeld meer schilders in dienst zijn. Of een schilder is duurder omdat hij met keurmerken werkt. U weet dan wel dat u betere kwaliteit krijgt.
 • Verlaagd BTW-tarief: het BTW-tarief voor schilderwerken bij renovatie is 6%. Schilderwerk laten uitvoeren is daardoor extra voordelig. Het 6% tarief geldt voor schilderwerken bij woningen ouder dan 5 jaar die uitsluitend privé gebruikt worden.

Gratis advies of offerte

  Prijs